Äärelä
Jos olisin muuttolintu, kaipaisin kauas.
Viereesi.

1. Äärelä

2. Otsa kurtussa

3. Kaura lakuaa!

4. Morsiamen hymy

5. Pyöriäisten polska

6. Kuskin polkka

7. Unten maille

 

Antti Paalasen sooloalbumi ÄÄRELÄ on kaihoisa matka pelimannin sielun sisimpään. Paalanen käsittelee soitintaan sävykkäällä ja ennakkoluulottomalla otteella loihtien esiin koskettavan äänimaiseman. Kappaleet ovat maalailevia ja paljonkin kertovia pieniä tarinoita.

Musiikki on taltioitu Äärelä -konsertissa ja sen kenraaliharjoituksessa Alavuden kirkossa syyskuussa 2006. Levyn kansiteksteissä Paalasen säveltämään musiikkiin yhdistyy Jani Niemisen kirjoittamat runot, jotka johdattelevat kuulijan pohjalaiseen sielunmaisemaan. Kansien valokuvat ovat Eero Grundströmin käsialaa. Musiikin, tekstin ja kuvien symbioosista syntyy ehjä, eläytymiseen kutsuva kokonaisuus.

 

Ensimmäisen soololevynsä julkaiseva Antti Paalanen on suomalaisen nykykansanmusiikin eturivin muusikoita. Hän soittaa haitaria myös useissa tunnetuissa kansanmusiikkiyhtyeissä kuten Hehkumo, Hyperborea, Kiharakolmio, Trepaanit sekä duo Turkka ja Paalanen, jonka esikoisalbumi Halituli (Seita Music) voitti vuoden 2006 Etno-Emma palkinnon. Hyperborea ja Kiharakolmio ovat molemmat nimetty Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien vuoden yhtyeiksi. Trepaanit -yhtyeen arkaainen musiikki ja soittimisto ovat puolestaan ainutlaatuinen ilmestys suomalaisen nykykansanmusiikin kentässä. Pauli Hanhiniemen luotsaama Hehkumo –yhtye on jo kiistatta suomalaisen rockin ja kansanmusiikin eliittiä.

 Paalanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta keväällä 2006. Hän on työskennellyt muusikkona lukuisissa eri musiikki-, tanssi-, ja  teatteriproduktioissa ja konsertoinut eri yhtyeiden mukana ulkomailla Meksikossa, Belgiassa, Hollannissa, Ranskassa, Sveitsissä, Irlannissa, Italiassa, Ruotsissa, Virossa ja Tanskassa.

 Klikkaa tästä lisätietoja >>>